Örebro län

 • Glaukomföreningen Örebro län

  Kontakt i Örebro län

  Om du vill veta mer, kontakta ordförande Anders Nyström,
  tel 070-591 86 34, e-post orebro@glaukomforbundet.se

  Postadress: c/o Anders Nyström, Mejerivägen 22, 703 80 Örebro


   

  Välkommen till 2021 tillsammans med Glaukomföreningen Örebro län!

  2020 blev inte som någon av oss tänkt, pandemin innebar inställda evenemang, resor, föreläsningar med mera. Men snart går vi mot ljusare tider och hälsar er alla välkomna till ett nytt år.

  Vi firar tio år med förhoppning att kunna genomföra det vi tänkt att göra, plus en del nytt. I skrivande stund ser det lite problematiskt ut men allt kan bara bli bättre.

  Håll ögonen här på hemsidan.

  Vi bjuder våra medlemmar plus familjemedlemmar på en SverigeLott och önskar lycka till.

  Gott Nytt År!

  önskar styrelsen


   

  Vecka 36 blev digital

  – En föreningsvecka inom funktionsrätt

  För fjärde året i rad arrangerade Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län och samverkande föreningar inom funktionsrätt Vecka 36, en föreningsvecka för ökad kunskap, förståelse och nya möten.

  På onsdagen den 2 sept var det dags för Glaukomföreningen Örebro län att presentera sig och ordförande Anders Nyström intervjuades av Maria Östby på SV Örebro län. Samtalet finns att titta på och lyssna till på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=PCRZN8eBzVY&feature=youtu.be

  Alla länkar till SVs livesändningar finns på sv.se/vecka36-live.


   

  Årsmötet genomfördes digitalt

  Det planerade årsmötet var tvunget att ställas in till följd av coronapandemin. Men med god hjälp av SV, Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län hittades en alternativ lösning – ett digitalt årsmöte. Onsdagen den 13 maj var det dags. På plats i en stor och luftig lokal på SVs kontor i Örebro höll ordförande Anders Nyström i årsmötet tillsammans med Emelie Eklind och Maria Östby från SV som var behjälpliga med tekniken.

  Årsmötet flöt på bra och deltagarna som hade kopplat upp sig via videolänk bjöds dessutom på ett kort musikinslag från Fredrik Wallin, SV. Anders tyckte det var intressant och bra att genomföra årsmötet digitalt och även deltagarna var nöjda med lösningen och uppskattade att kunna vara med från annan plats.

  Ny styrelse valdes bestående av ordförande Anders Nyström, Lisa Nilsson, Jerry Andersson, Marita Willson, Marita Larsson, Karl-Erik Lidgren, Siv Wiking och Kjell Karlsson.

  Läs även SVs pressreferat från årsmötet. Foto: SV.


   

  Välbesökt på premiären för Caféträff

  Glaukomföreningen bjöd in till Caféträff på Terazza konditori i centrala Örebro i december 2019. Det var nitton deltagare som hade ett par trevliga timmar. Vi pratade naturligtvis om Glaukom men även om en massa annat. Smörgås och fikabröd fanns att köpa och föreningen bjöd på kaffe eller te och alla var nöjda med träffen.

   

   


   

  Styrelse

  Ordförande Anders Nyström
  Vice ordf Lisa Nilsson
  Kassör Kjell Karlsson
  Sekreterare Marita Willson
  Ledamöter Jerry Andersson, Karl-Erik Lidgren, Marita Larsson
  Suppleanter Siv Wiking, Kjell Karlsson

  Foto 2019 års styrelse, fr v: Lisa Nilsson vice ordf, Karl-Erik Lidgren, Siv Wiking, Anders Nyström ordf, Lisbeth Hilmersson och Marita Willson. Längst till höger Maria Östby, vår kontakt på SV.


  Har du idéer och lust att hjälpa till med vår verksamhet är du välkommen att höra av dig till orebro@glaukomforbundet.se eller tel 070-591 86 34, hälsar styrelsen/Anders Nyström, ordförande

  Publicerat 2021-01-11