Bli medlem

Tillsammans är vi starka!

Vill du vara med och förbättra för dig och andra glaukomiker? Idag finns det i Sverige mer än 150 000 diagnostiserade fall av glaukom och lika många kan ha sjukdomen utan att veta om det. Tillsammans utgör vi en stark påtryckargrupp som kan föra forskningen inom glaukom framåt.

Du är varmt välkommen att bli medlem oavsett om du själv har glaukom, är anhörig eller vän till någon som är drabbad eller om du helt enkelt bara vill stötta Glaukomförbundets arbete. Gå in under rubriken Föreningar och se var din närmaste förening finns.

Som medlem får Du
 • Mer kunskap om glaukom
 • Stöd och råd av andra med glaukom
 • Vara med och påverka ögonsjukvården
 • Tidningen Ögontrycket med 4 nr per år
  (finns som taltidning och ljudfil)

Välj vilken förening du vill tillhöra under menyn Välj Glaukomförening. Fyll i dina uppgifter, kontrollera att du valt rätt förening i listan – tryck på Skicka medlemsansökan.

OBS!  Om du vill vara Familjemedlem – ange detta efter ditt namn plus den ordinarie medlemmens namn. Familjemedlemskap gäller endast som närstående person till en fullt betalande/ordinarie medlem.

Du får en bekräftelse via e-post att din ansökan mottagits, det kan ta en till två veckor. Dina uppgifter skickas vidare till den glaukomförening du valt i formuläret och en avi för inbetalning av medlemsavgiften skickas till dig efter registrering i vårt medlemssystem. Information om glaukomföreningens verksamhet, aktiviteter med mera får du direkt från föreningen.

Årsavgiften i de flesta föreningar är 200 kr, någon har 150 kr och någon har 250 kr. Familjemedlem 50 kr eller 100 kr, läs mer på respektive förenings sida.

2022 infördes ett centralt medlemsregister och vi använder personnummer för att säkerställa att rätt person står som medlem i medlemsregistret och för att förenkla administrationen. Vi anlitar vi Statens personadressregister (SPAR) för adressuppdateringar vilket också kräver användning av personnummer.

Läs mer på: Föreningar och Glaukomförbundets policy och hantering av personuppgifter enligt GDPR.

Välkommen som medlem!

  Bli medlem

  * Obligatoriskt fält

  Jag har tagit del av SGFs policy för hantering av personuppgifter enligt GDPR och samtycker till detta
  Läs SGFs policy här
  Spamskydd *

  För att skydda oss mot automatiserad skräppost ber vi dig vänligen fylla i kombinationen i fältet:

  captcha