Bli medlem

Tillsammans är vi starka!

Vill du vara med och förbättra för dig och andra glaukomiker? Idag finns det cirka 100 000 diagnostiserade fall av Glaukom. Tillsammans utgör vi en stark påtryckargrupp som kan föra forskningen inom glaukom framåt.

Du är varmt välkommen att bli medlem oavsett om du själv har glaukom, är anhörig eller vän till någon som är drabbad eller om du helt enkelt bara vill stötta Glaukomförbundets arbete. Gå in under rubriken Föreningar och se var din närmaste förening finns.

Som medlem får Du
 • Mer kunskap om glaukom
 • Stöd och råd av andra med glaukom
 • Vara med och påverka ögonsjukvården
 • Tidningen Ögontrycket med 4 nr per år
  (finns som taltidning)


Välj vilken förening du vill tillhöra under menyn Förening. Fyll i dina uppgifter, kontrollera att du valt rätt förening i listan – tryck på Skicka medlemsansökan.

OBS!  Om du vill vara Familjemedlem – skriv detta efter ditt namn. Familjemedlem är en närstående person till en fullt betalande medlem.

Du får en bekräftelse via e-post att din ansökan mottagits, det kan ta cirka en vecka. Dina uppgifter skickas vidare till den glaukomförening du valt i formuläret och en avi för inbetalning av medlemsavgiften skickas med brev till dig efter registrering i vårt medlemssystem. Mer information om glaukomföreningens verksamhet, aktiviteter med mera får du direkt från föreningen.

Ett års medlemskap kostar i de flesta föreningar 200 kronor, någon har 150 kr och någon har 250 kr.
50 eller 100 kronor för familjemedlem, läs mer på respektive förenings sida.

I juni 2022 infördes ett centralt medlemsregister och vi använder personnummer för att säkerställa att rätt person står som medlem i medlemsregistret och för att förenkla administrationen. Fyra gånger per år anlitar vi Statens personadressregister (SPAR) för adress-uppdateringar vilket också kräver användning av personnummer.

Läs mer på: Föreningar och Glaukomförbundets policy och hantering av personuppgifter enligt GDPR.

Välkommen som medlem!

  Bli medlem

  * Obligatoriskt fält

  Jag har tagit del av SGFs policy för hantering av personuppgifter enligt GDPR och samtycker till detta
  Läs SGFs policy här
  Spamskydd *

  För att skydda oss mot automatiserad skräppost ber vi dig vänligen fylla i kombinationen i fältet:

  captcha