Första webbinariet genomfört av Glaukomföreningen Syd

Publicerat 2021-04-16

Professor Boel Bengtsson föreläste digitialt om SYNFÄLTET – viktigt för kontroll av glaukom

Under Världsglaukomveckan i mars när det inte var möjligt med en fysisk föreläsning på grund av coronapandemin beslöt Glaukomföreningen Syd att istället anordna ett webbinarium för sina medlemmar den 9 mars 2021.

Här är länken till inspelningen av föreläsningen: https://vimeo.com/534293364/4d60a414ce (68 min).
För bästa kvalitet i surfplatta/smartphone bör man ladda ner Vimeo gratisapp och registrera ett kostnadsfritt konto.

Föreläsningen var i stort sett fulltecknad (max 100) med deltagare från hela upptagningsområdet, d v s Halland, Skåne och Blekinge, och i efterhand har alla medlemmar med e-postkonto fått inspelningslänken.

I samband med inbjudan erbjöds medlemmarna att testa att koppla upp sig mot en inspelad konsert för att kontrollera sin utrustning. Även viss telefonrådgivning användes eftersom föreningen såg detta tillfälle som en möjlighet att både sprida kunskap om synfältet och att öka den digitala förmågan bland medlemmar inför framtida webbinarier.

Genom en enkätuppföljning kan de se att föreläsningen fått stor uppskattning och att medlemmarna vill se en fortsättning med det digitala formatet. De kommer att ordna fysiska glaukomträffar så snart smittoläget medger detta. Fysiska träffar ihop med digital närvaro kan ge flera medlemmar möjlighet att vara med.

För mer information, kontakta Syds ordförande Nils Widenfors, nils.widenfors@glaukomforbundet.se

Foto: Bill Oxford