Inbjudan till Funktionsrätt Sveriges partiledarsamtal

Publicerat 2022-03-17

Till: medlemsförbunden, länssamarbetsorganisationer, förbundsordföranden, styrelsen, ungdomsorganisationer, kansliet, informatörer

Inbjudan till Funktionsrätt Sveriges partiledarsamtal under mars och april

Nu är samtliga riksdagspartier klara för Funktionsrätt Sveriges partiledarsamtal, som kör igång redan i nästa vecka!

Vi är nyfikna på var riksdagspartierna står i våra viktiga funktionsrättsfrågor, men också på vad vi kan förvänta av respektive parti i regeringsställning.

I valet 2022 kommer Funktionsrätt Sverige särskilt att sätta fokus på arbetet för rätten till en jämlik hälsa.

Bland personer med funktionsnedsättning rapporteras sämre livsvillkor, levnadsvanor och en sämre hälsa jämfört med personer utan funktionsnedsättning. Samtliga faktorer som påverkar hälsan är också centrala i FN:s funktionsrättskonvention. Under partiledarsamtalen kommer vi därför att diskutera hälso- och sjukvård, men även frågor kring utbildning, arbetsliv, försörjning och andra faktorer med avgörande betydelse för livsvillkoren.

Moderator för samtalen är Gabriella Ahlström, journalist och författare. På grund av pandemin kommer samtalen att arrangeras helt digitalt via Zoom. Vi skickar ut länk till de som anmält sig.

Här finns samlad information med alla tider och länkar till anmälan

Program för partiledarsamtalen

21 mars kl 12.00-12.30
Elisabeth Svantesson, vice partiledare och ekonomisk-politisk talesperson, Moderaterna

21 mars kl 13.00-13.30
Jimmie Åkesson, partiledare, Sverigedemokraterna

22 mars
 kl 09.00-09.30
Märta Stenevi, språkrör, Miljöpartiet

24 mars kl 09.00-09.30
Annie Lööf, partiledare, Centerpartiet

28 mars kl 13.00-13.30
Lena Hallengren, socialminister, Socialdemokraterna

31 mars kl 09.00-09.30
Jakob Forssmed, vice partiledare, Kristdemokraterna

31 mars kl 13.00-13.30
Nooshi Dadgostar, partiledare, Vänsterpartiet

13 april kl 10.00-10.30
Nyamko Sabuni, partiledare, Liberalerna
Länk till anmälan

Partiledarsamtalen livetextas av skrivtolkar.

De kommer även att teckenspråkstolkas med stöd av Myndigheten för tillgängliga medier, MTM.

Alla samtal kommer också att spelas in och finnas tillgängliga i efterhand via våra kanaler.

Läs mer om Funktionsrätt Sveriges arbete inför valet

Tor Gustafsson