Slutar man tillverka Timolol?

181122

Fråga: Jag blev så väldigt orolig igår när jag såg på nyheterna! Jag har Pigmentglaukom och använder droppar som heter "Cosopt". Igår såg jag på nyheterna att Timolol ska sluta tillverkas och undrar om det även gäller mina droppar "Cosopt"? Kan detta få ske att människor blir utan sin medicin? Har pratat med apoteket och min ögonklinik men ingen vet något tyvärr. Kan du snälla hjälpa mig?

Svar: vi har inte fått någon information att Timolol eller Cosopt skulle sluta tillverkas. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet