Resultat av synfältet, operation?

180621

Fråga: Anser du att resultatet av synfältsundersökningar, (VFI) är avgörande för om man ska göra operera eller inte för att sänka trycket i ögat.? Det gäller grönstarr. Eller kan man enbart gå på tryckmätning i ögat o besluta om operation?

Svar: synfältsundersökningar är viktiga för att mäta progress i sjukdomen. D.v.s. även om trycket inte är så högt kan man bestämma sig för en operation om man ser tydlig progress.  

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet