Kataraktoperation och glaukom

180621

Fråga: har glaukom och är blind på ena ögat. Jag tar regelbundet ögondroppar och är 90 år. Jag går regelbundet sedan länge hos ögonläkare som skulle vilja förbättra synen på det seende ögat med gråstarroperation.  Vad är risken? Ögontrycket ligger runt 20. Om risken bedöms mycket stor är det bättre att räkna med den syn jag har än att bli blind också på detta öga. Jag är tacksam för en rekommendation som en liten vägledning för mitt ställningstagande

Svar: alla operationer har risker, även gråstarroperationen. Det är viktig att du träffar läkaren som ska operera dig för undersökning och samtal innan man bestämmer sig. Olika fall har olika risker.  

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet