Hur pass fort ska behandlingen sättas in?

180621

Fråga: Min sambo är I Peru hos sin mamma och har märkt av pulseringar i sina ögon under ett antal månader. Idag var hon till en ögonläkare i Peru. Läkaren sa att antagligen är det glaukom. Hennes mamma har det sedan ett antal år. Min fråga är: Skall hon komma hem till Sverige och få behandling här så fort som möjligt eller kan hon ta behandling i sitt hemland?

Svar: det är alltid lika svårt att uttala sig om enskilda fall. Det beror mycket på hur pass högt trycket var och hur mycket skada i synfältet/synnerven påvisades. Vanligtvis kan man vänta med behandlingen några dagar. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet