Kinesisk medicin vid glaukom?

180205

Fråga: Hej, Jag har Glaukom diagnos på mitt högeröga med bl.a. begränsat synfält som följd av detta. Det synfält som är kvar är dessutom svårt att få kvalitativ skärpa på. 
Använder mig i andra medicinska sammanhang av den kinesiska medicinens filosofi och behandlingsmetoder. 
Min fråga är: Levern har ju i den kinesiska medicinen en omfattande funktion bl.a. i relation till ögat " levern kommunicerar med ögonen, genom att förse ögonen med blod, den bevattnar också ögonen". Finns det forskning kring hur denna, leverns funktion, påverkar t.ex. glaukom problematiken?

Svar: tyvärr kan jag inte ge något svar till frågan eftersom jag saknar kunskap om kinesisk medicin. Som jag vet finns inte någon pågående forskning om hur leverfunktion kan påverka glaukom. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet