Missfärgad hud vid glaukombehandling

180402

Fråga: jag har glaukom i båda ögonen. Droppar Taflotan på kvällen och Timosan på morgonen sedan 6-7 år. Missfärgad hud, rödbrun, på ögonlock och runt ögonen. Kan detta motverkas eller går att få bort? Fått rekommenderat kräm Elidel för missfärgningarna men skräms av beskrivna biverkningar. Tacksam för råd.

Svar: i ditt fall beror missfärgning av Taflotan som är en vanlig biverkning. Tyvärr finns det inte så mycket man kan göra för att ta bort missfärgningen. Tror inte att Elidel kommer att hjälpa dig, dessutom Elidel ska användas med stor försiktighet runt ögonen. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet