Hur länge håller sig effekten av dropparna?

171007

Fråga: Hej! Jag har glaukom och gråstarr. Använder Travatan en gång per dag och Azopt två gånger per dag. Att det är viktigt att använda dropparna regelbundet har jag förstått. Vad innebär det om jag av någon anledning skulle "missa" detta några dagar?

Svar: det brukar inte vara något stort problem om du missar dropparna några dagar, trycket vanligtvis håller sig trots det. När man gör studier och vill ha en s.k. "wash-out" period, vill man vänta minst i 2 veckor utan droppar. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet