Vad händer när man slutar med droppar?

171126

Fråga: ingen återvändo efter påbörjat glaukomdroppar?
Min läkare föreslår trycksänkande ögondroppar. Har ett tryck som varierar mellan 25-30.
Min fråga är, när jag väl har börjat att ta dropparna, kan man då avbryta behandlingen efter en tid, utan risk? Kan man förvänta sig att trycket är det samma då som före påbörjad behandling, eller har man orsakat en tryckstegring eller annan förändring?

Svar: om man slutar med dropparna blir det trycket igen lika högt som före behandlingen. Om det är risk eller ej, kan jag inte säga, det beror på fall. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet