Nya ögondroppar som finns i Japan?

171126

Fråga: Hej Det är svårt att hitta ögondroppar som sänker trycket i mina ögon tillräckligt. Det lär finnas några Japanska droppar (kanske även släkting i USA). Dessa droppar med annat aktiv substans än nuvarande droppar som finns att tillgå i Sverige. Dom kallas ROH chinase inhibitor tillverkningsnamnet är Glanatec 0,4%. Jag undrar om dessa droppar kommer att finnas även här i Sverige inom en snar framtid? 

Svar: jag har kollat i all info som finns på internet och hittar inte att de är på väg till Europa. Ögondroppen lanserades i Japan 2014. Det brukar ta sin lilla tid för EU myndigheter att godkänna ett preparat. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet