Läkemedels biverkning?

171126

Fråga: Min mamma har grön starr och har haft alla droppar som finns och fått biverkningar av dem. Nu har hon Lumigan, har ingen tårvätska i ögonen och hornhinnan har fått sår. Kan det vara Lumiganen? Hon har ett tryck på runt 18. Finns det ögonsalvor eller droppar för såren på hornhinnan?  

Svar: torra ögon kan mycket väl vara en biverkning av Lumigan. Det finns tårersättningsdroppar som går att köpa receptfri hos apoteket.  

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet