Kataraktoperation vid exfoliationer

171126

Fråga: jag har varit på ögonundersökning i Malaysia där konstaterades man att jag har pseudoexfoliation med katarakt. Jag blev informerad om att jag tillhör högriskpatienter för att bli blind.
En kataraktoperation skulle vara en riskfylld operation. Vid operationen kan jag få tillbaka min syn. Stämmer det?

Svar: exfoliationer (eller pseudoexfoliationer) är en riskfaktor vid kataraktoperationer. Tyvärr finns inget annat att göra än att genomföra operationen och försöka minska alla tänkbara komplikationer. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet