Migrän och glaukom

170602

Fråga: Jag har fått diagnosen grön starr på båda ögonen trots att jag har lågt tryck. Min fråga är att jag lider av en svår kronisk migrän sedan 45år tillbaka med nästan daglig migrän, är nu 67år. Kan det finnas något samband mellan migränen o grönstarren?  Tacksam för svar

Svar: fortfarande vet man inte varför man utvecklar normaltrycksglaukom, en teori är att det beror på fel i blodcirkulation i synnerven. Några studier har visat ett samband mellan migrän och normaltrycksglaukom. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet