Hudutslag vid glaukombehandling

170602

Fråga: Har sedan 5 månader tillbaka hudutslag, varierande storlek, på olika ställen på kroppen, försöker utreda matallergier, men har inte lyckats hitta något svar där. Tar sedan två år ögondroppar Latanoprost Sandoz 50 mikrog/ml, en droppe i vardera ögat på kvällen. Kan det vara dropparna som är orsak till utslagen?

Svar: enligt FASS är hudutslag en mindre vanlig biverkning av Latanoprost. Frekvensen för mindre vanliga biverkningar är ≥1/1000, <1/100. Man kan ta en paus med dropparna och ser om utslagen försvinner. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet