Glaukom hos barn

170602

Fråga: Vår son på 9 år ska genomgå en glaukomventilsoperation. Försöker hitta information om utfall efter operationen, men finner inget. Hur "riskfritt" är det? Och hur har det gått för dem som genomfört den?

Svar: det finns ingen operation som är riskfritt. Alltid är en övervägande, i din sons fall har man bedömt att operationen behövs. Att du inte hittar så mycket information är för att glaukom hos barn är ovanligt. Glaukomventilsoperationer kräver många kontroller och under ganska lång tid.  

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet