Esterman synfält

170602

Fråga: Vad menas med Binokulärt Esterman? Vad skall göra för behandling åt detta?  Fick ingen förklaring från läkaren, dom bara ringde mig och medlad att jag inte får köra bil.

Svar: Binokulärt Esterman är en synfältsundersökning som görs med båda ögonen samtidigt, d.v.s. binokulärt. Som metod är rätt så grov. Man måste ha stora synfältsdefekter för att kunna upptäcka med Esterman eftersom ögonen kompenserar varandra. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet