Kapsulärt glaukom?

170213

Fråga: Min ögonläkare säger att jag har kapsulärt glaukom. Vad är det? Har tagit ögondroppar Timosan i över ett år men trycket är ändå 27. Synen på det ögat är 0,4 och har varit så sedan barndomen.

Svar: det finns olika typer av glaukom. Kapsulärt (eller pseudoexfoliativt) glaukom är vanligast i Skandinavien. I sådant fall samlas ett gråaktigt material i ögats främre del som ökar ögontrycket.

 

 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet