Hur fort påverkas trycket?

170424

Fråga: Hej, jag har glaukom sedan c:a 20 år sedan. Redan tidigt efter diagnosen minskades trycket på mitt vänstra öga med att man släppte ut lite vätska, men sedan 10 år är jag blind på detta öga. Sedan 10 månader tillbaks har jag haft återkommande besvär med allergi, och inflammationer, läkarna har försökt med många olika kombinationer av droppar utan konserveringsmedel. Har nu även fått kraftig inflammation och ska inte droppa med trycksänkande i hela 3 månader. Min fråga är hur fort påverkas då trycket?

Svar: det är svårt att svara på frågan, det varierar mycket beroende på trycknivåer från början, olika hos olika patienter, mm. I liknande fall skulle jag kontrollera trycket 1 månad efter avslutat behandling. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet