Glaukom och blindhet

170403

Fråga: Min far är i snabbt försämrande fas där det blir mer och mer grått för varje dag, det går så fort så sorg och anpassning inte hinner med. Vet man hur grått eller svart det kommer bli? (han vill inte veta men vi som ska stödja måste kanske veta). Vart vänder man sig för stödsamtal, är det till syncentralen?

 

Svar: det är inte så vanligt nuförtiden att patienterna blir blinda p.g.a. glaukom men det förekommer ibland. I sådana fall rekommenderar jag kontakt med Syncentralen, de har alla resurser för att hjälpa patienterna som lider av en allvarlig synskada. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet