Xen-gel stent teknik?

160908

Fråga: Finns det något/några sjukhus i Västra Götaland som använder sig av xen gel stent implantat vid glaukomoperationer?  
I så fall; vet du något om resultatet?

 

Svar: vi avvaktar med tekniken här i Skövde, i resten av Västra Götaland vet jag inte om någon använder tekniken. Flest patienter tror jag har opererats i Stockholm. Tekniken är väldig ny och fortfarande saknas vetenskapligt underlagt för att veta om komplikationer, vilka patienter som ska opereras, resultat, hur länge håller det sig, mm. Det finns en stor uppsjö av olika kirurgiska tekniker vid glaukom, äldst och mest beprövad är trabekulektomi. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet