Normaltrycksglaukom behandling

161022

Fråga: Glaukom beror ju på för högt tryck i ögat. Det skriv ju mycket om olika trycksänkande metoder, men det skrivs inte så mycket om oss som har normaltrycksglaukom. Vad tros orsaken till denna sjukdom vara? Hur stor är chansen att man lyckas bromsa detta förlopp rejält?

Svar: normaltrycksglaukom är fortfarande en gåta. Det är en form av glaukom där trycket verkar inte spela lika stor roll som hos patienter med högtrycksglaukom. Trycksänkande ögondroppar (eller trycksänkande operation) är enda behandlingsalternativ vi har att erbjuda för att bromsa sjukdomen.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet