Syncentralen

161120

Fråga: Jag har haft diagnosen glaukom sedan 1999. Jag är 61 år. Har gjort 2 st. tryckande operationer i vardera ögon och jag har också opererat bort gråstarr i bägge ögonen. Jag har ca 50 % syn på vardera öga.  Jag arbetar fortfarande. Arbetar som handläggare på en statlig myndighet. Ibland kan jag missa viktiga bitar när jag läser text. Skulle vilja veta i vilka situationer syncentral kan vara behjälplig.

 

Svar: jag är rätt så frikostigt med att remittera patienter till syncentralen. Det är viktig att man skicka synfältet tillsammans med remissen. Personalen på syncentralen är mycket duktiga och har olika resurser för att hjälpa patienter att hantera vardagen. Be din ögonläkare att samråda med syncentralen.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet