Ska jag ställa in resan?

161120

Fråga: Förra veckan i tisdags fick jag (53 år) diagnos Glaukom på höger ögat med ett tryck kring 50. Mina synnerverna är inte skadade och ser enligt läkaren bra ut. Jag fick Latanoprost ögondroppar och idag måndagen var trycket nere vid 26, min läkare var inte nöjd och jag fick även Timolol för att sänka trycket mer. 
Jag ska igen till mättningen om 2 veckor, och har bokat en 2 Veckors semester resa till Thailand om 3 veckor. Läkaren sade att om trycket inte sänks mer, får jag inte resa! Vad tycker du?

Svar: jag ser ingen anledning för att du ska ställa in din resa, trycket på 26 mmHg är rätt så bra, man ska vänta minst 6 veckor för att se effekten av dropparna. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet