Glaukom och Ålder

161120

Fråga: Har fått diagnosen glaukom vid 41-års ålder. Är inte det ungt för att få glaukom och är det någon annan bakomliggande sjukdom man ska utreda?

Svar: Javisst, det är mycket ovanligt att man får glaukom så tidigt i livet. Har du många i släkten med glaukom? Nej, man behöver inte utreda vidare, men jag skulle be att få en s.k. "second opinion" d.v.s. att blir undersökt av en annan ögonläkare för att fastställa diagnosen. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet