sluta med droppar?150917

Fråga: Min pappa som är 91 år har förlorat synen på bägge ögonen pga glaukom som upptäcktes för sent. Varför måste han fortfarande ta droppar? Han  har svåra biverkningar i form av rinnande var. Under senaste tryckmätningen hos optiker kunde man inte hitta något tryck att mäta. Kan han dra ner eller sluta med ögondroppar?


Svar: om din pappa inte ser någonting alls, behöver han inte ha ögondroppar. Ibland vill man behålla ögondropparna för att sänka trycket och förebygga så att man inte får värk i ögonen något som är rätt så ovanligt. Jag tycker att man kan börja med att dra ner på droppande i din pappas fall.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet