Exfolativ glaukom?150917

Fråga: Har frågat för någon månad sen vad pseudoexfoliations-Glaukom , PEX  glaukom betyder. Har fortfarande inte fått något svar.

Svar: det finns olika typer av glaukom. Pseudoexfoliativ (eller exfoliativ) glaukom är en typ av glaukom där ett gråaktigt material (som kallas "exfoliationer") samlas vid trabekelverket i ögat och ger högt ögontryck. Pseudoexfoliativ glaukom är särskild vanligt i Skandinavien.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet