Undrar om dataarbete i flera timmar/dag är något man ska tänka på när man har glaukom. Kan det t ex

150506

Fråga: Undrar om dataarbete i flera timmar/dag är något man ska tänka på när man har glaukom. Kan det t ex försämra min syn? Opererad i båda ögonen, trycksänkande ventil, nyss opererad hö öga igen, andra gången på 2 år.

Svar: Det är inte något hinder att använda ögonen även fast du har glaukom. Att sitta vid tex dator skadar dem inte och försämrar inte synen, även fast du har glaukom. Däremot kan det vara tröttande men som sagt inget som skadar.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet