Jag har både glaukom och inflammation i ögat. Tar kortisondroppar morgon och kväll samt trycksänkand

150513
Fråga:

Jag har både glaukom och inflammation i ögat. Tar kortisondroppar morgon och kväll samt trycksänkande droppar morgon och kväll. Jag undrar hur det är med användning av kontaktlinser? Får jag använda linser eller bör jag undvika det pga mina droppar/sjukdomar?

Svar: Jag skulle rekommendera att du undviker kontaktlinser. Ögonsjukdomarna kan påverkas av kontaktlinserna och dessutom skadas kontaktlinserna av dina ögondroppar.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet