Är det lämpligt att opereras för grå starr när man har Glaukom (grön starr)? Det är fra hur din grås

150513

Fråga: Är det lämpligt att opereras för grå starr när man har Glaukom (grön starr)?

Svara: Det är fra hur din gråstarr ser ut som avgör om du ska opereras för gråstarr. Det faktum att du har glaukom är i de flesta fall inget hinder för att opereras för gråstarr. Men man måste ta hänsyn till hur glaukomet ser ut just i ditt fall när man ska besluta om operationen. I vissa fall kan en gråstarr operation förbättra ögontrycket, men operationen kan även försämra trycket och eventuellt en glaukomskada. Din ögonläkare som beslutar om operationen kan svara vad som gäller för dig.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet