Jag har fått brev av transportstyrelsen om ev indragning av körkort. Ska nu yttra mig snarast. Klara

12 september

Jag har fått brev av transportstyrelsen om ev indragning av körkort. Ska nu yttra mig snarast. Klarar Esterman-testet (tittar med båda ögonen) men Humprhey testet (tittar med ett öga i taget) visar att mitt friska öga har två punkter som inte är bra nog. Frågan blir, kan man hävda att Esterman provet borde räcka? Jag kör ju bil med båda ögonen öppna!
Nej. Det finns krav på hur mycket man ska klara av på Esterman respektive Humphreys för att få godkänt för körkort. Humphrey undersökningen testar på ett annat sätt i de centrala delarna av synfältet, och man måste klara av den testen också för att  få godkänt för körkort. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet