Jag är en 80 år gammal man som nyligen fått besked att jag har både grå och grön starr. Jag ordinera

12 september

Jag är en 80 år gammal man som nyligen fått besked att jag har både grå och grön starr. Jag ordinerades ögondroppar Timosan och har börjat ta dessa, men nu upptäcker jag att jag fått värre dimsyn än jag hade tidigare. Skulle det vara bättre för mig att

ta dropparna på kvällen i stället?
Timosan är en något kladdig ögondroppe och en del upplever dimsyn utav den. Det rekommenderade är att ta droppen på morgonen men den trycksänkande effekten kan fungera lika bra om man tar droppen på kvällen. Så jag tycker att det går bra att du tar droppen på kvällen istället, men meddela din ögonmottagning så att det inte finns något annat som jag inte känner till som gör att du bör ta droppen på morgonen.  

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet