Är det vanligt att man genomgår skiktröntgen om man fått diagnosen glaukom? När man har Glaukom så h

12 september

Är det vanligt att man genomgår skiktröntgen om man fått diagnosen glaukom?
När man har Glaukom så har man förändringar i sitt synfält. Oftast kan man ställa diagnosen genom de olika undersökningar som vi kan göra på en ögonmottagning. Om diagnosen är osäker förekommer det att man gör en skiktröntgen för att  utesluta att det finns någon annan orsak till synfältsförändringarna. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet