Ville göre ett byte av linser men fick höra att jag har högt tryck, i höger öga är trycket 11, i vä

20 oktober

Ville göre ett byte av linser men fick höra att jag har högt tryck, i höger öga är trycket 11, i  vänster 29.  Vad skall jag göra?

Trycket i vänster är så högt att det ska följas upp så att man får veta om trycket alltid ligger så här högt eller om trycket växlar. Du bör också göra en synfältsundersöking eller motsvarande för att ta reda på om det finns några tecken på glaukom. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet