Jag har konstant 24 i tryck och ingen behandling, jag har stor hereditet för glaukom. Ska jag söka e

20 oktober

Jag har konstant 24 i tryck och ingen behandling, jag har stor hereditet för glaukom. Ska jag söka en second opinion eller fråga om synnervshuvudet är opåverkat?

Har inte heller gjort någon synfältsundersökning.

Någon second opinion tycker jag inte behövs, men du ska givetvis fråga vad de undersökningar som du har gjort visar, tex hur synnervshuvudet ser ut. Du kan också fråga varför man inte har gjort någon synfältsundersökning. Det finns andra undersökningar som kan ersätta synfältsundersökningen för att utesluta att du har glaukom. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet