Jag har glaukom på båda ögonen, endast 40 procent syn på höger öga.

20 oktober

Jag har glaukom på båda ögonen, endast 40 procent syn på höger öga. Förr kollades både synnerv och synfält två ggr om året. Nu är det bara synfältet som kollas. Jag har frågat min läkare varför. Han svarade att synnerven är ju redan skadad. Vad är din uppfattning?

Den undersökning som vi följer utvecklingen av glaukom med är synfältsundersökning. Utifrån den undersökningen kan vi avgöra om din behandling fungerar bra eller om det behövs någon annan behandling. Så räcker bra med synfältsundesökning för att följa ditt glaukom.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet