Jag har använt Taflotan i sex månader trycket ligger för högt, 23 och 27. Jag har inte grön starr. H

20 oktober

Jag har använt Taflotan i sex månader trycket ligger för högt, 23 och 27. Jag har inte grön starr. Hur länge måste man använda dropparna?  Undrar vad ska göra om jag ska på semester eftersom Taflotan ska stå i en kyl.

Oftast är en behandling med trycksänkande ögondroppar livslång, prata med din ögonmottagningen om hur planeringen är för din del. De oöppnade folieförpackningarna av Taflotan ska förvaras i kylskåp, efter att du öppnat en förpackning så är den hållbar i 28 dagar i rumstemperatur så semester bör inte vara några problem.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet