För två månader sedan var jag med min mor snart 93 år till ögonläkaren. Trycket var 40 och 16. Nu är

20 oktober

För två månader sedan var jag med min mor snart 93 år till ögonläkaren. Trycket var 40 och 16. Nu är det helt svart på det öga med 40 i tryck. Hon har tagit droppar i snart 20 år och nu är hon så väldigt yr, kan det bero på att ögat som finns kvar får jobba ensamt.

Nej, att ett öga får anstränga sig ger inte yrsel. Yrseln kan ha många orsaker, mediciner hon tar, att vara enögd kan ibland ge yrsel men den blir oftast bättre när man vänjer sig vid enögdheten. Vanligaste orsaken är andra sjukdomar så prata med hennes allmänläkare om de besvären.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet