För en månad sedan fick jag börja med Trusopt som tillägg till Taflutan och Optimol som jag tagit i

20 oktober

För en månad sedan fick jag börja med Trusopt som tillägg till Taflutan och Optimol som jag tagit i flera år. Tyvärr får jag fruktansvärda biverkningar i hela kroppen och kan snart inte röra mig alls. Finns det verkligen inget alternativ?

Det finns alternativa ögondroppar, tex Azopt och Alphagan. Ibland kan laserbehandling istället för den 3:e ögondroppen vara ett bra alternativ. Prata med din ögonmottagning om dina besvär så vet de vad som kan passa dig. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet