När skall man ta Travatan? Morgon eller kväll? Min mamma har fått det utskrivet och hon tror att läk

5 november

När skall man ta Travatan? Morgon eller kväll? Min mamma har fått det utskrivet och hon tror att läkaren sa till kvällen, men på medicinen står det 1 droppe på morgonen. På bipacksedeln står det dock till kvällen. Hur skall hon göra?

Svar: Det går bra att ta det morgon eller kväll, det viktiga är att man tar droppen ungefär samma tid varje dag. Har läkare skrivit på morgonen så kan han/hon ha en tanke med det med anledning av eventuella andra mediciner, så gör så som det står på receptet.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet