Skall opereras för grå starr i båda ögonen. Jag har även Grön starr i båda och behandlas med Ganfort

28 maj

Skall opereras för grå starr i båda ögonen. Jag har även Grön starr i båda och behandlas med Ganfort 0,3 mg/ml + 5 mg/ml ögondroppar.

Är det något speciellt att ta hänsyn till?

Det viktiga att tänka på när man har Glaukom och ska opereras för Gråstar är att kontrollera ögontrycket de första dagarna efter operationen, och behandla om ögontrycket blir högt. Om man har en speciell form av glaukom som kallas Exfolationsglaukom så kan man behöva ta vissa extra hänsyn vid själva operationen, men det håller läkaren som opererar dig koll på. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet