Läste här i ett svar att Atarax är olämpligt vid en viss form av glaukom. Jag vill veta vilken typ a

27 mars

Läste här i ett svar att Atarax är olämpligt vid en viss form av glaukom. Jag vill veta vilken typ av glaukom det är, eftersom jag ska börja med Atarax mot oro och min husläkare vet inget om glaukom. Jag har trångvinkelglaukom.

Atarax kan ge en förstorad pupill och på det sättet höja ögontrycket. Atarax kan påverka trycket vid de flesta former av glaukom men fra vid trångvinkelglaukom. Jag kan tyvärr inte säga hur stor risk det är att trångvinkelglaukomet försämras, jag har själv aldrig träffat på någon som fått besvär utav sin Atarax behandling. Om du har fått laserbehandling mot ditt trångvinkelglaukom så är risken också mindre att trycket ska försämras av Atarax. Min bedömning är att du kan prova Atarax, men att du följer upp ögontrycket hos ögonläkare/sjuksköterska.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet