Är trycket på ögonen för högt, Hö=19, Vä=25? Det går inte ge ett enkelt svar på den frågan. Som jag

27 mars

Är trycket på ögonen för högt, Hö=19, Vä=25?

Det går inte ge ett enkelt svar på den frågan. Som jag har svarat i flera tidigare frågor så kan trycket 25 mmHg vara normalt hos vissa och för högt hos andra. Man måste göra fler undersökningar som bedömning av synnervshuvudet (ögonundersökning, ögonbottenfoto eller annan avbildning av synnervshuvudet) och synfältsundersökning för att kunna svara på om trycket är för högt för en specifik person.

Det jag kan säga är att trycket är så högt att man bör göra ytterligare undersökningar och även kontrollera om trycket. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet