Opererades för glaukom, s.k. trabekulektomi på vänstra ögat 2014-03-03. Anstränger jag ögat med tidn

27 augusti

Opererades för glaukom, s.k. trabekulektomi på vänstra ögat 2014-03-03. Anstränger jag ögat med tidningsläsning, tv-tittande, dator etc. så börjar ögat att svida och blir rött. Trodde att jag behövde nya glasögon så jag gick till en optiker för synundersökning men synen hade inte försämrats, däremot sa optikern att ögat var svullet. Är detta normalt efter operationen. Kan säga att jag inte hade några sådana problem innan operationen.

Så här lång tid efter operationen bör du inte ha sveda eller obehag från ögat, det brukar försvinna efter några veckor/någon månad. Rodnad och svullnad kan finnas längre tid så det behöver inte vara oroande. Ta kontakt med kliniken som opererade dig och diskutera, du kanske behöver ögondroppar mot besvären, eller så orsakas kanske besvären av ögondroppar (om du har några). 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet