Hur högt ögontryck kan man acceptera när man har rätt svårt glaukom. Det beror på ditt högst mätta ö

27 augusti

Hur högt ögontryck kan man acceptera när man har rätt svårt glaukom.

Det beror på ditt högst mätta ögontryck (ursprungstryck), om ditt glaukom fortfarande försämras och på hur stora synfältsskador som du har. Så jag kan inte ange ett värde som gäller generellt. Men är det ett ”svårt” glaukom så brukar man vilja ha ögontrycket  under 20, ofta ner till 10-12 mmHg.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet