Jag undrar om det finns några biverkningar att oroa sig för när det gäller iridotomi. Min far har få

24 april
Jag undrar om det finns några biverkningar att oroa sig för när det gäller iridotomi. Min far har fått diagnosen glaukom och erbjudits denna åtgärd på ett öga där han redan idag har en starkt nedsatt syn. Bägge ögonen är angripna av glaukom tyvärr.

Nej ni behöver inte vara oroliga för biverkningar. Möjligen kan man få en lättare inflammation, men det är ovanligt och går enkelt att behandla med ögondroppar. Man kan också få en mindre blöding från iris (regnbågshinnan) men den märker slutar snabbt och ger inga besvär.  

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet