Har Taflotan droppar på kvällen och Timosan på morgonen. Är övertygad om att jag har biverkningar av

24 april

Har Taflotan droppar på kvällen och Timosan på morgonen. Är övertygad om att jag har biverkningar av den sistnämnda. Måste det vara betablockerare i ena alternativet av doppar? Varför inte Taflotan både morgon och kväll?

Det behöver inte vara betablockerare i det ena alternativet. Men det går inte att ta Taflotan 2 gånger/dag, den verkar i 24 timmar och det ger inte bättre trycksänkning om du använder den flera gånger per dag. För att få en bättre trycksänkning så ger man 2 droppar av olika slag. Om du har biverkningar av Timosan så kan man kombinera Taflotan med tex Azopt eller Trusopt.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet