Jag undrar över forskningen kring ögondroppar med nervtillväxthormon, är det något sådant på gång ti

10 september

Jag undrar över forskningen kring ögondroppar med nervtillväxthormon, är det något sådant på gång tillgängligt för glaukomdrabbade?

 

Det har forskats länge kring nervtillväxthormon som behandling av glaukom. Tyvärr har det inte kommit fram några läkemedel ännu, och vad jag känner till är det inte något på gång precis nu. Så jag kan inte svara på om det kommer något sådant läkemedel, eller hur lång tid det kan dröja. Men forskningen fortsätter så vi får bevaka och se vad som händer.

 

 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet